Intens MBA-samling for fremtidige toppledere

16 nov 2010 Intens MBA-samling for fremtidige toppledere


Helgen 6.-7. november ble det arrangert Finance- og Accounting-samling på Campus Kristiania i Oslo for ambisiøse MBA-studenter. Eksamensforberedelser stod høyest på agendaen.
I samarbeid med Heriot-Watt University i Skottland tilbyr NKS Nettstudier et MBA-studium (Master of Business Administration) av internasjonal toppklasse i Norge. Gjennom vår- og høstsemesteret arrangeres det intensive samlinger for studentene, hvor spennende forelesninger, dialoger og meningsutvekslinger kommer alle parter til gode.

MBA studiet består av syv obligatoriske fag, og to valgfag. 6. og 7.november var det om lag 25 studenter fra Finance og Accounting som fikk faglig input i forkant av eksamensperioden som nærmer seg med stormskritt.

– Du kan godt kalle det en siste forelesning før eksamen for Accounting og Finance. Veilederne har gått igjennom fagene med studentene, og det har vært full fokus på hvordan forberede seg best mulig til eksamen, opplyser MBA-ansvarlig ved NKS, Tonje Dietrichson.

Les mer om MBA-student her

Eksamensfokus
Samtlige fremmøtte hadde med seg gode erfaringer fra tidligere utdanning og praksis, og det hele oppsummeres av både veiledere og studenter som en svært intens og nyttig helg.

– Vi brukte tiden til å gjennomgå stoffet, samt diskutere og løse tidligere gitte eksamensoppgaver. Vi håper at de sitter igjen med en ballast som gjør at de vil komme gjennom eksamen på en grei måte. Mange ofrer mye for å være med på dette. Enten de er nye eller erfarne studenter, er det viktig for samtlige å oppnå gode resultater, forteller veileder innen Finance (og dosent på HiO og Markedshøyskolen), Ivar Bredesen.

MBA-student Lars Erik Opøien (45) er særlig fornøyd med mulighetene samlingene gir til å få input fra foreleserne i forhold til å komme inn på riktig spor med det faglige innholdet.

– Uten samlingene, ville MBA-studiet på ingen måter gitt meg den samme motivasjonen. Det å treffe likesinnede for å drøfte fag og utveksle erfaringer med studenter og foreleserne, er veldig viktig. Samtidig har jeg fått muligheten til å treffe folk som har kommet lengre i studiet, og dermed gjennomført flere eksamener. De har gitt mange gode tips! Tiden frem til eksamen har jeg fokus på forelesernes notater, samt å løse tidligere eksamensoppgaver, sier Opøien, som til daglig jobber som Sales Manager Retail i Husqvarna Norge AS.

Høyt nivå
Gjennomsnittsalderen i klasserommene er høy. Ambisjonsnivået likeså. Så høyt, at det oppnås svært imponerende resultater blant de som velger å ta en MBA via NKS Nettstudier. Innen faget Finance, for eksempel, har Bredesens tidligere studenter bestått med glans.

– Finance går for å være av de mest krevende studiene, da det er teknisk vanskeligere. Sånn generelt verden over, er dette et kurs med mye stryk – over 40 prosent. Våre studenter er gode, og oppnår 100 prosent gjennomføring. Borte i Skottland (Heriot-Watt University, som har eksamensretten, jou.anm.) omtaler de oss som et lighthouse, altså et fyrtårn innen dette faget, opplyser Bredesen.

Les veilederprofilen til Ivar Bredesen her

Attraktive på arbeidsmarkedet
Veilederen forteller videre at det ikke finnes en stereotyp MBA-student. Studiet er i prinsippet åpent for alle som ønsker det han kaller for en ”turboboost” på karrieren sin. Gjennomsnittstiden det tar å fullføre graden er tre år.

– Hvem som helst kan begynne. Historisk har det vært en overvekt av folk med teknisk bakgrunn – ingeniører eller sivilingeniører som skal kvalifisere seg for lederjobber i næringslivet. Det samtlige må være forberedt på, er intensiv og hard jobbing. Belønningen kommer ved at du blir møtt med velvilje i arbeidsmarkedet. Hvis man ser en person som har gjennomført en MBA ved et godt lærested, så viser dette at vedkommende er analytisk og arbeidsom. Kvaliteter en arbeidsgiver gjerne vil ha, oppsummerer Bredesen.

(NKS Nettstudier ønsker alle MBA-studenter lykke til med eksamen!)

The following two tabs change content below.
NKS Nettstudier
NKS Nettstudier henvender seg til deg som har lyst til å lære mer, gi deg selv nye muligheter og er villig til å ta utfordringen. NKS Nettstudier vet at vil du, så kan du. Det er inspirerende å være del av dette nettverket, og vi er utrolig stolte av studentene våre.
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar